Tapahtumat / Historic Grand Race 2012

18.8.2012 09:00 - 19.8.2012 17:00
Hämeenlinna / Ahveniston moottorirata
Kuva
Historic Grand Race ei ole pelkästään yli 150:n klassikkoauton kilpailu, vaan siellä ovat ajamassa näytösajojaan myöskin vanhat kilpamoottoripyörät ja harrasteparkissa voi bongata yli 25v vanhoja moottoripyörähelmiä. Lisäksi Japsistrarat ovat Jarmo "Paroni" Saarisen juhlavuoden kunniaksi lupailleet tuloa Ahvenistolle suuremmallakin joukolla.

Vanhojen kaksipyöräisten omistajat: Tapahtuma on myös tarkoitettu mitä suurimmissa määrin myös yli 25v mp:lle ja mopoille, joilla voi tyylikkäästi karauttaa Hiihtomäentietä harrasteajoneuvoparkkiin. Kaksipyöräiset mahtuvat aina harrasteparkkiin johonkin rakoon, joten mahdollinen parkin täyttyminen ei haittaa motskarilla tulijoita.

Klassikkopyörille pyritään järkkäämään Classic Kawasaki -porukan pyörien lähistölle tilaa, joten klassikoita voi ihastella yhdessä ryppäässä. Luultavimmin myös Japsistarojen pyöriä on paikalla runsain mitoin, joten katsottavaa riittää myös "mopopuolella".

Huomatkaa myös mahdollisuus osallistua yli 25v vehkeillä harrasteajoneuvoparaatiin yhdessä Kawa-porukan kanssa. Ahveniston rataa on kiva kruisailla ympäri, vaikka hampaat irvessä ei ajellakaan...

Uudemmat käyttöpyörät (siis nuoremmat kuin 25v) ajetaan sitten alemman katsomon alkupään lähelle parkkiin, joten "kumipuvussa" ei tarvitse pomppia montaakaan metriä, kun on jo "pelipaikalla".

Ja kerrottakoon vielä, että vanhojen kilpamoottoripyörien avoin varikko on juuri tuolla alemmalla katsojatasanteella, joten risiiniöljyn tuoksua voi haistella silloin, kun konepyörät starttaavat omaan näytösajoonsa radalle. Ääntäkin saattaa olla silloin ilmassa...

Tämmöistä on näytösajon kalusto noin keskimäärin:
Kuva

Ahveniston rata-alueen kartta Historic Grand Racen aikana:
Kuva

Ajo harrasteparkkiin yli 25v vanhoilla mp:llä Hiihtomäentien kautta - uudemmat paikoitetaan alemman katsomotasanteen alkuun ja mahdolliselle varapaikalle. Huomaa, että Poltinahontie on katkaistu radan kohdalta press-paikotuksen takia ja harrasteparkkiin pääsee parhaiten tulemalla etelän suunnasta tai Ravikatua pitkin. Radan osoitehan on: Poltinahontie 47, 13130 Hämeenlinna. Opastukset ovat hyvät kaupunkiin saavuttaessa - ainakin etelästä...

Tervetuloa nauttimaan Suomen hienoimmasta kilpailutapahtumasta! Liput paikanpäältä: la 8e, su 10e ja koko viikonloppu 15e. Paikalla kahvila C-oikeuksin ja yleisö-WC:t. Harrasteparkki aukeaa klo 10.00 ja toimintaa on aina n. klo 17.30 asti. Tuolta VIIMEVUOTISESTA käsiohjelmasta selviää viikonlopun alustava aikataulu (aikataulu on siis joka vuosi suurinpiirtein sama) ja suurinpiirteinen kisakalusto:

http://www.historicrace.fi/HGR11/Images ... alehti.pdf

Kuva

Tuolla kaikenlaisia kuvatuksia:

http://kotisivu.dnainternet.net/tetenle ... index.html

http://kotisivu.dnainternet.net/tetenle ... oto79.html

http://isopahasusi.kuvat.fi/kuvat/2011+ ... rand+Race/

Albumeja

Ei albumeja

Kuvia

Ei kuvia

Videoita

Ei videoita